СББ ОБЕЗБЕДИО БЕСПЛАТНО ПРАЋЕЊЕ ДИГИТАЛНОГ ПРОГРАМА УСТАНОВАМА СОЦИЈАЧЛНЕ ЗАШТИТЕ
9.06.2015

СББ ОБЕЗБЕДИО БЕСПЛАТНО ПРАЋЕЊЕ ДИГИТАЛНОГ ПРОГРАМА УСТАНОВАМА СОЦИЈАЧЛНЕ ЗАШТИТЕ

У оквиру процеса дигитализације, компанија СББ је у сарадњи са градом Ниш-Градском општином Палилула, донирала двема установама, Сигурној кући и Нурдор-у, пакете за бесплатно праћење дигиталне телевизије, који укључују и донацију ТВ пријемника. Уручењу пакета за праћење дигиталне телевизије за Сигурну кућу присуствовао је заменик председника општине Палилула Саша Матић.

Директорка «Сигурне куће» Соња Шћекић каже да им ова донација компаније СББ пуно значи, посебно у тренутку када имају блокаду жиро рачуна. Телевизијски програм биће права утеха и за шест жена са децом које су побегле од злостављања и спас тренутно проналазе у Сигурној кући у Нишу. Истовремено, у Родитељској кући смештене су две породице из околине Ниша, чија деца болују од најтеже болести – рака. У тешким данима које проводе ван својих домова, овим породицама значајно је све што им одвлачи пажњу од проблема и болести па и гледање телевизије истиче Јелена Голубов Тодоровић.

СББ од 2013. године обезбеђује бесплатан интернет и кабловску Родитељској кући, а ни Сигурна кућа више неће плаћати ове услуге. Донацију је на «Сигурну кућу» усмерила градска општина Палилула, која, како кажу, на тај начин помаже овакве установе на својој територији. СББ је дигитализовала укупно 16 установа које се баве социјалном заштитом у Србији, а следећа донација иде у Лесковац, кажу у овој компанији и апелују и на остале фирме да помогну најугроженијима.(Д.В)

НТВ - Донација Сигурној кући